ettalternativtliv.blogg.se

Min värld i sin enkelhet. Vad är egentligen normativt och vad är alternativt, ja det är en tolkningsfråga. Denna bloggen kommer handla om mig, en tjej på 29 år, Ensamstående till en tös född 2008 och till en liten som kommer i oktober. Jag är en kreativ individ med kli i fingrarna, och skapar i allt. Återanvänder, målar om tavlor och väggar.

Nu har Leah kommit!

Publicerad 2016-12-18 08:10:09 i Allmänt,

Den 15 oktober, kom lilla Leah, en rätt så läng förlossning med avslut i full dropp och sugpropp (ja jag vet att det inte heter det hahaha) kom denna perfekta lilla individ ut!
 
 
Det är verkligen fantastiskt vad den kvinnliga kroppen klarar av, den smärtan, det tålamodet och uttöjningen, ja jag kan ärligt säga att jag verkligen har en nyfunnen respekt för alla som föder naturligt, allra mest dom utan smärtstillande. Själv fick jag lustgas, dock inte sista timmen, använde den för mycket.
Min äldre dotter kom men kejsarsnitt och det var ett "drömscenarium", inte att jag fick akut kejsarsnitt men efteråt så kom jag upp på benen och träffade familj som kom på besök och så. Läkningsprocessen gick också bra och inga konstigheter. Blev knappt någon amning för henne, då hon fick Von Rosen skena. Så von rosen påsatt på dagen då vi kom hem, med kejsarsnitt och viss begränsninging när jag rörde mig, gjorde att jag fick sår och ja jag gav upp. Pumpade ett tag och sen pga för lite tålamod så gav jag upp. Inget som skadat tsen, hon är en av dom mest friska barnen jag känner så jag antar att hon fått det från mina gener, eller hennes pappa, han är väl relativt frisk han med.
 
Iallafall, jag ville amma då men det gick inte så nu gav jag mig fan på det, mycket mer påläst och det har gått jätte bra, lite småsår som läkt, och nu är tösen 2 månader och allt funkar som det ska.
Haft tur, sover gott och är för det mesta allmänt nöjd :)
 
Ensam är stark!
Ensamstående till 2 nu, och om jag ska vara helt ärlig så går allt så mycket lättare nu än med början med min första tös. Kanske man är inne i rutiner på ett annat sätt och har lite mer tålamod, vad vet jag, men jag tror att största skillnaden är att jag har inte en respektive som jag förväntar mig ska hjälpa till. Ingen som kan göra mig besviken. Det är så skönt. Stora dottern hjälper dock till ibland. Springer ut med soporna ibland och sitter och snackar med lillasyster när jag gr middag tillexempel. Hon är verkligen en duktig storasyster och jag är så stolt över henne! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela